Ρεβίθια στη γάστρα με Κόκκινες Πιπεριές

BigMama
Πεντανόστιμα ρεβίθια στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές. Μια απλή, αλλά πολύ γευστική συνταγή που μας προτείνει η Αλεξάνδρα Κυριάκη.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 6 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 4-5 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγο κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να φουσκώσουν.
  • Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
  • Προσθέτω τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τέλος τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
  • Βάζω τα ρεβίθια στην γάστρα, προσθέτω και την σάλτσα με τις πιπεριές, λίγο ζεστό νερό, κλείνω την γάστρα και σιγοψήνω στους 180° μέχρι να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αλεξάνδρα Κυριάκη
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx