Ρεβίθια στη γάστρα με Κόκκινες Πιπεριές
Πεντανόστιμα ρεβίθια στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές. Μια απλή, αλλά πολύ γευστική συνταγή που μας προτείνει η Αλεξάνδρα Κυριάκη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 4-5 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- λίγο κύμινο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να φουσκώσουν.
- Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
- Προσθέτω τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τέλος τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
- Βάζω τα ρεβίθια στην γάστρα, προσθέτω και την σάλτσα με τις πιπεριές, λίγο ζεστό νερό, κλείνω την γάστρα και σιγοψήνω στους 180° μέχρι να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Αλεξάνδρα Κυριάκη
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο