Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ) Νηστίσιμοι και με Τυρί

 

από BigMama
Αφράτοι Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ), με πλούσια γεύση και αρωματικά μυρωδικά. Απολαύστε τους στη Νηστίσιμη εκδοχή ή και γεμιστούς με Τυρί!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 30 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Ζυμαρικά, Μεζέδες, Νηστίσιμα
Κουζίνα : Αίγυπτος
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Τηγάνισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • 2 φλ. ξερό ψωμί τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ ματσάκι ματσάκι άνηθο δυόσμο και μαϊντανό
  • δυόσμο και μαϊντανό
  • λίγη φρέσκια ρίγανη και θυμάρι ψιλοκκομένα
  • λίγο κύμινο τριμμένο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, λευκό πιπέρι
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για τη ζύμη
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο ή μισό μισό με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Για τους ρεβυθοκεφτέδες γεμιστούς με τυρί

  • 1 αυγό στη ζύμη
  • τυρί της αρεσκείας μας

Σημειώσεις

Instructions
 

  • Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
  • Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε 1½ λίτρο νερό, με ένα κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι στο τέλος του βρασίματος.
  • Σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στον πολυκόπτη μέχρι να γίνουν τρίμμα. Έπειτα τρίβουμε και το ξερό ψωμί.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τρίμμα ρεβυθιού, το λάδι, το κρεμμύδι που έχουμε "γυαλίσει", τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη γλυκιά πάπρικα.
  • Ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Για τους ρεβυθοκεφτέδες με τυρί, βάζουμε κι ένα αυγό στη ζύμη. Καθώς πλάθουμε τους κεφτέδες προσθέτουμε στο κέντρο ένα κυβάκι τυρί και κλείνουμε.
  • Εγώ έβαλα μοτσαρέλα. Μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή φέτα.
Notes
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx