Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ) Νηστίσιμοι και με Τυρί
Αφράτοι Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ), με πλούσια γεύση και αρωματικά μυρωδικά. Απολαύστε τους στη Νηστίσιμη εκδοχή ή και γεμιστούς με Τυρί!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
- 2 φλ. ξερό ψωμί τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ ματσάκι ματσάκι άνηθο δυόσμο και μαϊντανό
- δυόσμο και μαϊντανό
- λίγη φρέσκια ρίγανη και θυμάρι ψιλοκκομένα
- λίγο κύμινο τριμμένο
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, λευκό πιπέρι
- λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για τη ζύμη
- λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο ή μισό μισό με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Για τους ρεβυθοκεφτέδες γεμιστούς με τυρί
- 1 αυγό στη ζύμη
- τυρί της αρεσκείας μας
Σημειώσεις
Instructions
- Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
- Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε 1½ λίτρο νερό, με ένα κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι στο τέλος του βρασίματος.
- Σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στον πολυκόπτη μέχρι να γίνουν τρίμμα. Έπειτα τρίβουμε και το ξερό ψωμί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τρίμμα ρεβυθιού, το λάδι, το κρεμμύδι που έχουμε "γυαλίσει", τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη γλυκιά πάπρικα.
- Ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για τους ρεβυθοκεφτέδες με τυρί, βάζουμε κι ένα αυγό στη ζύμη. Καθώς πλάθουμε τους κεφτέδες προσθέτουμε στο κέντρο ένα κυβάκι τυρί και κλείνουμε.
- Εγώ έβαλα μοτσαρέλα. Μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή φέτα.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Eva Amit
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο