Ριγκατόνι με σάλτσα βρασμένης Πατάτας και Μπέικον

 

από Cookbloggr
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα πατάτας και το αρωματικό μπέικον. Δοκίμασέ τα!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 3 ψήφοι
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 150 γρ. μπέικον
  • 1 πατάτα μέτρια
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμη βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και τα βάζουμε μέσα στο μπέικον με το κρεμμύδι και κρατάμε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Σε μπλέντερ βάζουμε την πατάτα, αλάτι, ελαιόλαδο, 100 γρ. παρμεζάνα και νερό από αυτό που σουρώσαμε τα μακαρόνια και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Την προσθέτουμε στα μακαρόνια και προσθέτουμε και άλλο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει το μίγμα και να γίνει κρέμα.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx