Ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα
Πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια και ντομάτες. Χρησιμοποιώ ρύζι για ριζότο για να χυλώσει ωραία και να δέσουν όλα τα υλικά.
Υλικά
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 200 ml λευκό κρασί ξηρό
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβω. Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στη μέση.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα αφήνω να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτω το ρύζι και το φέρνω δυο τρεις βόλτες. Προσθέτω σε μικρές δόσεις το ζωμό λαχανικών και το κρασί, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί μέχρι να προσθέσω την επόμενη δόση. Ανακατεύω συχνά και υπολογίζω ότι η διαδικασία θα μου πάρει περίπου 30 έως 35 λεπτά. 5-6 λεπτά πριν τελειώσω το μαγείρεμα προσθέτω τη ντομάτα ψιλοκομμένη και αφήνω να μαγειρευτεί και αυτή.
- Αλατοπιπερώνω και μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτω την παρμεζάνα και ανακατεύω.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο