Ριζότο Λεμονιού
Γρήγορο και πανεύκολο Ριζότο, με χυμό και ξύσμα λεμονιού. Το βούτυρο και η παρμεζάνα προσθέτουν μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας. Μόλις απορροφάται μια δόση ζωμού, προσθέτουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε για 16 έως 18 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Τέλος, βάζουμε στο ρύζι μας το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει ωραία το ριζότο μας.
- Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο