Ριζότο Λεμονιού
Γρήγορο και πανεύκολο Ριζότο, με χυμό και ξύσμα λεμονιού. Το βούτυρο και η παρμεζάνα προσθέτουν μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
Υλικά
- 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί ξηρό
- 1 λεμόνι μεγάλο το ξύσμα και το χυμό
- 700 ml ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας. Μόλις απορροφάται μια δόση ζωμού, προσθέτουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε για 16 έως 18 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Τέλος, βάζουμε στο ρύζι μας το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει ωραία το ριζότο μας.
- Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια