Ριζότο με μανιτάρια, πιπεριές και λιαστή ντομάτα

 

από BigMama
Αυτό το ριζότο μπορεί εύκολα να αποτελέσει κυρίως γεύμα. Είναι ιδιαίτερα χορταστικό.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Ιταλική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 2 κούπες ρύζι Arborio
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κούπα κρασί
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • λίγο πιπέρι καγιέν, λίγο κάρυ, λίγο τζίντζερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ κούπα παρμεζάνα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ρύζι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη και λίγο από το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό συνεχίζουμε με λίγο ζωμό ακόμη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας μικρές ποσότητες ζωμού και περιμένοντας να απορροφηθεί από το ρύζι, μέχρι να βάλουμε όλο το ζωμό και να βράσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, πολύ λίγο κάρυ, λίγο τζίντζερ, λίγο καγιέν και λίγο βασιλικό.
  • Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx