Ροξάκια Νηστίσιμα της Τζένης

 

BigMama
Η πιο πετυχημένη συνταγή για αφράτα και ζουμερά Νηστίσιμα Ροξάκια! Γίνονται τόσο εύκολα που θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής Συνολικά 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 40 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.σ. γλυκόζη προαιρετικά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού χλιαρά και προσθέτουμε τις μαγιές και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τις βανίλιες και το αλάτι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Ίσως να χρειαστούν και 2-3 κοιυταλιές επιπλέον αλεύρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
  • Στο ένα μέρος της ζύμης προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σκεπαζουμε και τα δύο μέρη της ζύμης και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και τις δυο ζύμες σε 2 ίσα τετράγωνα φύλλα πάχους 1 εκ. περίπου.
  • Βάζουμε τη ζύμη με το κακάο πάνω στη λευκή και πιάνοντας τη μια άκρη κάνουμε ένα ρολό.
  • Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν καλά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 4 λεπτά.
  • Στο τέλος εάν θέλουμε ρίχνουμε μια κουταλιά γλυκόζη.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά!
  • Στην συνέχεια σιροπιάζουμε τα ροξάκια ανά 4 ρίχνοντάς τα στο σιρόπι και τα βάζουμε στο ταψί ή σε ένα τάπερ.
  • Ρίχνουμε λίγο σιρόπι πάνω τους και ανά 2 λεπτά τα γυρνάμε ανάποδα. Η διαδικασία αυτή να γίνει 5 φορές, δηλαδή γύρισμα και κανονικά.
Σημειώσεις
Μετρήστε όλες τις ποσότητες με το ίδιο ποτήρι (250ml).
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx