Ρώσικη Σαλάτα
Όλη τη γεύση σε αυτή τη ρώσικη σαλάτα, τη δίνει το αγγουράκι τουρσί.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (ή φρέσκα ψιλοκομμένα) - αρακάς, καρότα, πατάτες
- 2 κούπα μαγιονέζα
- 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- λίγο μαϊντανό
- κάπαρη προαιρετικά
- αλάτι και πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μία κατσαρόλα με νερό περίπου μέχρι τα 2/3 Ρίχνετε 1 κ.γ. αλάτι και αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι, για 10'-12' περίπου. Τέλος, τα βγάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
- Βάζετε τα βρασμένα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
- Κατά προτίμηση αφήνετε 3-4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο