Ροξάκια – η καλύτερη συνταγή

 

από BigMama
Παραδοσιακό, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό! Ετοιμάστε αυτά τα Ροξάκια με την καλύτερη συνταγή και το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ανάρπαστα.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )50 τεμάχισ
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
  • φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • λίγο αλάτι
  • 3 κ.γ. baking powder (μπέικιν)
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα

Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το δουλεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το baking powder, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 τεμάχια. Το 1/3 το αναμιγνύουμε με τα είδη έτοιμα καρύδια, κακάο και κανέλα.
  • Το ζυμάρι που έχουμε στη λεκάνη το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σκληρή μάζα. Χωρίζουμε και την ανοιχτόχρωμη ζύμη και τη σκουρόχρωμη σε 5 τεμάχια. Το καθένα από τη λευκή μάζα το ανοίγουμε ελαφρά και λίγο με τον πλάστη και τοποθετούμε μέσα μια σκουρόχρωμη μπάλα. Ανοίγουμε τώρα τις δύο ζύμες ταυτόχρονα πιέζοντας ελαφρά τη σκουρόχρωμη μάζα. Θα προκύψει μια ζύμη μήκους 25 cm περίπου και πλάτος περίπου 15 cm. Τυλίγουμε σε ρολό από την από τη μακριά πλευρά έτσι ώστε να έχουμε ένα κορδόνι ζύμης 25 cm μήκους.
  • Μετά το κόβουμε σε κομμάτια λεπτά (περίπου 1 cm πάχος). Τα διαμορφώνουμε σε στρογγυλά και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα για περίπου 15 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι που έχει πάρει μια βράση.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε τα ροξάκια τα οποία τα έχουμε αραδιάσει σε ένα ταψί, αφήνοντάς τα να ρουφήξουν όλο το σιρόπι. Αν θέλουμε τα γυρίζουμε 1-2 φορές.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx