Σαβαγιάρ σπιτικά
Τα σπιτικά σαβαγιάρ γίνονται πολύ αρωματικά και γευστικά. Μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι ή να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές όπως στο τιραμισού, σε τσιζκέικ, σε σαρλότ κ.α.
Υλικά
- 3 αυγά μεσαία (160 γρ.)
- 140 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κορν φλάουρ
- άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C στις αντιστάσεις. Καλύπτουμε δύο ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη διαμέτρου 1,3 εκ. περίπου και το τοποθετούμε σε ένα ψηλό ποτήρι, για να είναι έτοιμο να βάλουμε το μείγμα. Σε ένα μικρό κόσκινο βάζουμε ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε τα σαβαγιάρ. Βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα για το μπεν μαρί μας.
Για τα σαβαγιάρ
- Βάζουμε σε μπεν μαρί ή σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Τοποθετούμε το σκεύος μας πάνω από τον ατμό του νερού που βράσαμε, προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα των αυγών μέχρι να ζεσταθεί και να φθάσει στους 70°C. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά, εκτός αν δεν υπάρχει αρκετός ζεστός ατμός, οπότε μπορεί να καθυστερήσει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα επιτραπέζιο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να τετραπλασιαστούν περίπου σε όγκο. Θέλουμε να γίνει ένα μείγμα που δεν θα είναι πολύ ρευστό αλλά θα μπορεί να σχηματίζει κορυφές μόλις πέφτει από το σύρμα. Θα χρειαστούν από 5 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό μίξερ έχετε. Αν τα μείγμα σας δεν σχηματίζει απαλές κορυφές, τότε το πιθανότερο είναι πως θα απλώσουν τα πολύ τα σαβαγιάρ σας κατά το ψήσιμο.
- Μόλις το μείγμα των αυγών είναι αφράτο και κρατάει το σχήμα του όταν πέφτει από το σύρμα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ενσωματώνουμε με προσεκτικές κινήσεις μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο κορνέ και σχηματίζουμε κορδονάκια στο πάχος και στο μήκος ενός γυναικείου δάχτυλου, με απόσταση ενός εκατοστού μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε τα σαβαγιάρ με τη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να κοκκινίσουν λίγο, περίπου 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο, όπου διατηρούνται μέχρι και 3 εβδομάδες. Αν δεν τα βάλουμε σε αεροστεγές δοχείο τότε θα αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο