Σεκέρ Παρέ
Το Σεκέρ Παρέ (Şekerpare) είναι μια από τις πιο κλασικές και δημοφιλείς γεύσεις της τουρκικής κουζίνας. Ένα πολύ εύκολο σιροπιαστό κέρασμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 35 φουντούκια
Σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 800 ml νερό
- 2 φέτες λεμόνι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Θα χρειαστούμε δοσομετρητή για τα υγρά και μία ζυγαριά για τα στερεά υλικά.
- Αν θέλουμε, βάζουμε τα φουντούκια σε καυτό νερό, τα αφήνουμε για λίγο, για να τα ξεφλουδίσουμε.
Για το σιρόπι:
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φέτα λεμόνι. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Με το μίξερ χτυπάμε, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας το καθένα για 30” περίπου και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθεί, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη.
- Ζυγίζουμε και κόβουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 30 γρ. Πλάθουμε τη ζύμη μερικές φορές στα χέρια μας, για να μην ανοίγουν, σχηματίζουμε μία μπάλα.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Σε κάθε μπαλάκι βάζουμε και πιέζουμε ως τη μέση ένα φουντούκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170° για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε τα ζεστά σεκέρ παρέ με το κρύο σιρόπι.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο