Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι και ελαφριά sauce λεμονιού
Ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι, της Νικόλ Μαρίνου, με την υπέροχη ελαφριά sauce λεμονιού, είναι απλά ακαταμάχητος!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το χαλβά
Για τη sause λεμονιού:
- 1 φλ. τσ. γεμάτο νερό
- 1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλαουρ
- ½ κ.γ. κουρκουμά ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2½ κ.σ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το χαλβά
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.
- Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.
- Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο