Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι και ελαφριά sauce λεμονιού

 

από BigMama
Ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Λεμόνι, της Νικόλ Μαρίνου, με την υπέροχη ελαφριά sauce λεμονιού, είναι απλά ακαταμάχητος!
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το χαλβά

  • 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
  • φλ. τσ. ζάχαρη
  • ½ φλ. τσ. μέλι
  • 4 φλ. τσ. νερό
  • 1 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κοφτό τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για τη sause λεμονιού:

  • 1 φλ. τσ. γεμάτο νερό
  • 1 κ.σ. γεμάτη κόρν φλαουρ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το χαλβά

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι.
  • Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς.
  • Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε.

Sauce λεμονιού

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από το λικέρ, να δέσει η sauce σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Η sauce λεμονιού ταιριάζει και σε νηστίσιμο κέικ λεμονιού.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx