Σιροπιαστά Νηστίσιμα Ρολάκια με Κρέμα
Απίθανα νηστίσιμα σιροπιαστά ρολάκια, με σπιτικό φύλλο, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας. Ιδανικό κέρασμα για την περίοδο της νηστείας.
Υλικά
Για το φύλλο
- 200 ml γάλα καρύδας
- 200 ml μαλακή μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φαρινάπ
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το φύλλο
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαλακή μαργαρίνη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το γάλα και 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε 200 γρ. αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο. Κόβουμε λωρίδες και τις τυλίγουμε γύρω από τους κώνους που έχουμε φτιάξει με αλουμινόχαρτο. Πατάμε λίγο να κολλήσουν.
- Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με γάλα καρύδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι, τα οποία τα έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αφού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαργαρίνη.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια γεμίζουμε τα ρολάκια.
- Σιροπιάζουμε τα κρύα γλυκά με ζεστό σιρόπι.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο