Σόκο-Μόκα Γλυκό Ψυγείου
Ο συνδυασμός καφέ εσπρέσο με σοκολάτα είναι ακαταμάχητος. Απλό, γρήγορο, πανεύκολο γλυκό Ψυγείου Σόκο-Μόκα, ιδανικό για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Υλικά
- 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
- 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
- 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
- 50 γρ, ζάχαρη άχνη
- 25 γρ, κουβερτούρα γάλακτος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
- Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
- Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο