Σοκολατάκια Derby

 

Vasias Crazy kitchen
Πανεύκολα σοκολατάκια Derby με γέμιση ινδικής καρύδας και επικάλυψη σοκολάτας και Coco Pops. Συνταγή από την αγαπημένη "Vasias Crazy kitchen"
Προετοιμασία 5 λεπτά
Επικάλυψη 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Σοκολάτα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Μπεν μαρί
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 38 κομμάτια

Υλικά
 

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. ινδική καρύδα
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού όπως nutella ή μερέντα
  • 500 γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. Coco Pops

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, την πραλίνα φουντουκιού, την ινδική καρύδα και, αν θέλουμε, 50 γρ. από τα Coco Pops. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει, για να πλάθεται καλύτερα.
  • Μόλις σφίξει το μείγμα μας, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας και πλάθουμε ένα μικρό μπαλάκι. (αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικό σχήμα). Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλο το μείγμα. Αν κάνετε στρογγυλά μπαλάκια, βγαίνουν περίπου 38-40 κομμάτια.
  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα Coco Pops. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια μας να καλυφθούν ολόγυρα από τη σοκολάτα και τα Coco Pops.
  • Τοποθετούμε τα σοκολατάκια Derby μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη για 3-4 ώρες να κρυώσει η σοκολάτα και να σφίξει.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  YouTube Vasias Crazy kitchen
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx