Σοκολατένια τούρτα με Γκοφρέτες
Τούρτα σοκολατένιος πειρασμός, με 5 υλικά, που γίνεται πανεύκολα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 8 γκοφρέτες σοκολάτας
- 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ σπάμε τις 7 γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. Μια γκοφρέτα την κρατάμε για να στολίσουμε στο τέλος την επιφάνεια.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε 5 γεμάτες κουταλιές σούπας από το μείγμα σοκολάτας μέσα στις γκοφρέτες και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια καλά. Στη συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα από γκοφρέτες, ομοιόμορφα, σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 400 ml κρέμας γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Τμηματικά προσθέτουμε στη σαντιγύ τη λιωμένη κουβερτούρα (η οποία έχει κρυώσει) ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στις γκοφρέτες και βάζουμε τη φόρμα μας στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο μας.
- Κόβουμε τη λευκή μας σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην τούρτα και κουνάμε την φόρμα μας έτσι ώστε να πάει παντού και να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Στολίζουμε την επιφάνεια τρίβοντας την γκοφρέτα που είχαμε κρατήσει ή κόβοντας απλά σε κομμάτια τα οποία θα τοποθετήσουμε όμορφα σε μια άκρη.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο