Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη
Η πιο νόστιμη συνταγή για Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη, από την κ. Τζένη Τσανακτσίδου! Αφράτη και ζουμερή, χωρίς γάλα και αυγά.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
- 6 κ.σ. κακάο
- ½ ποτήρι σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ κ.γ. σόδα
- 2 ποτήρια νερό
- λίγο αλάτι
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
- 1 κ.σ. ξύδι
Για το γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το κακάο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το σπορέλαιο, τη βανίλια, τη σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα από αλεύρι-κακάο και το ξύδι και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα βγει λίγο πιο σφιχτό από το αυτό που έχουμε όταν φτιάχνουμε κέικ, οπότε προσοχή στο αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
- Μόλις σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε τη σοκολατόπιτα για ακόμη 10 λεπτά μέσα στο φούρνο. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, θα πρέπει να βγει καθαρό.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι και το απλώνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα.
- Αν θέλουμε τρίβουμε πάνω στο γλάσο λίγη κουβερτούρα,
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο