Σοκολατόπιτα
Ακαταμάχητη, ζουμερή και αφράτη σοκολατόπιτα. Η συνταγή είναι της Άννας και κάθε μπουκιά κάνει τον ουρανίσκο σας να πλημμυρίζει με πλούσια σοκολάτα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 3 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 90 γρ. νερό
- 40 γρ. κακάο
- 135 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. πραλίνα
Σημειώσεις
Instructions
Για το σιρόπι
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 32x25 εκ.
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζουμε το κακάο,το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι πάνω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όσο είναι ακόμη ζεστό, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Για την επικάλυψη
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο παντεστπάνι.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες να κρυώσει καλά.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Αννα Κασσανδρεια
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο