Σου με Σαντιγί – Windbeutel
Με μια μπουκιά εξαφανίζονται. Αφράτα, αέρινα σου, με γέμιση από σαντιγί, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 βανιλίνες
- ζάχαρη άχνη
- 250 ml νερό με λίγο αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να δείτε να καθαρίζει ο πάτος της κατσαρόλας.
- Βάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και την χτυπάτε για λίγο με το μίξερ να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά να ομογενοποιηθούν.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ. Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και σχηματίστε ροζέτες. Αφήστε απόσταση μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν αρκετά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 180° C. Σε ένα δεύτερο ταψί του φούρνου ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και το βάζετε μέσα στο φούρνο.
- Ψήνετε για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο καθώς θα ξεφουσκώσουν.
- Μόλις κρυώσουν τα σου, τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε με σαντιγί. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο