Σουηδικά κουλούρια κανέλας – Κανιελμπούλαρ (Kanelbullar) –
Παραδοσιακή σουηδική συνταγή της φίλης μας Άννας
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 ml γάλα
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 800 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μαγιά
Για τη γέμιση
- βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη
- κανέλα
- μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα)
Για την επικάλυψη
- 1 αυγό χτυπημένο
- χοντρή ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε τη μαγιά.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τρίβουμε το μάρτσιπαν. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δακτύλων.
- Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά στους 200° με 220° C ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια