Σουηδικά κουλούρια κανέλας – Κανιελμπούλαρ (Kanelbullar) –

από BigMama
Παραδοσιακή σουηδική συνταγή της φίλης μας Άννας
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Πρωινό
Κουζίνα : Σουηδική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 τεμάχια

Υλικά
 

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τρίβουμε το μάρτσιπαν. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δακτύλων.
  • Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά στους 200° με 220° C ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
5 από 4 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx