Σουηδικά κουλούρια κανέλας – Κανιελμπούλαρ (Kanelbullar) –

BigMama
Παραδοσιακή σουηδική συνταγή της φίλης μας Άννας
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Πρωινό
Κουζίνα : Σουηδική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 τεμάχια

Υλικά
 

Για τη ζύμη

  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαγιά

Για τη γέμιση

  • βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα)

Για την επικάλυψη

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • χοντρή ζάχαρη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τρίβουμε το μάρτσιπαν. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δακτύλων.
  • Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά στους 200° με 220° C ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx