Σουηδικά κουλούρια κανέλας – Κανιελμπούλαρ (Kanelbullar) –

από BigMama
Παραδοσιακή σουηδική συνταγή της φίλης μας Άννας

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 4 ψήφοι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Πρωινό
Κουζίνα : Σουηδική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 τεμάχια

Υλικά
 

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κάρδαμο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε με βούτυρο, σκορπίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τρίβουμε το μάρτσιπαν. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δακτύλων.
  • Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά στους 200° με 220° C ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx