Σούπα με Σολομό – Lohikeitto
Το Lohikeitto είναι μια παραδοσιακή φινλανδική Σούπα με Σολομό, γνωστή για την κρεμώδη υφή και τη γεύση της. Είναι πολύ θρεπτική και εύκολη!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 kg πατάτες baby
- 2 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα μέτρια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 lt λίτρο ζωμός λαχανικών ή ζωμός ψαριού
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- άνηθος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα καρότα σε μικρούς κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στη μέση (αν είναι πάρα πολύ μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες). Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- 5-7 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε μεγάλους κύβους και την κρέμα γάλακτος.
- Σιγοβράζουμε για τα τελευταία αυτά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
- Αν θέλουμε μια πιο πλούσια υφή, μπορούμε να πολτοποιήσουμε ένα μέρος των πατατών πριν προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος.
- Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο