Σούπα με πράσο, πατάτα & τυρί
Μια σούπα όχι μόνο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 500 γρ. πράσα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 600 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 250 γρ. πικάντικο τυρί χοντροκομμένο (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
- 1/2 κ.γ. κακουλέ σε σκόνη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και τα πράσα για 1-2 λεπτά
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να "κολλάνε" στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία ομοιόμορφη μορφή και προσθέτουμε το κακουλέ, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι της Έφης Γιαλούση και την βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο