Σούπα με πράσο, πατάτα & τυρί

από BigMama
Μια σούπα όχι μόνο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
soupa_praso_patata_tyri
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 28 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 33 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά, Πατάτες, Σούπες
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 500 γρ. πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 600 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 250 γρ. πικάντικο τυρί χοντροκομμένο (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
  • 1/2 κ.γ. κακουλέ σε σκόνη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και τα πράσα για 1-2 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να "κολλάνε" στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία ομοιόμορφη μορφή και προσθέτουμε το κακουλέ, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι της Έφης Γιαλούση και την βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx