Σουτζούκ Λουκούμ

 

από BigMama
Απολαύστε τη μοναδική γεύση του Σουτζούκ Λουκούμ με καρύδια, φτιαγμένο με αγνά υλικά και την παραδοσιακή συνταγή.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )3 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σημειώσεις

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
  • Στραγγίζουμε τα καρύδια και τα περνάμε σε χοντρή κλωστή, με τη βοήθεια μιας βελόνας.
  • Βάζουμε τα 200 ml νερού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το νισιστέ και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πετιμέζι.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
  • Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και στο ζεστό μείγμα βουτάμε τις κλωστές με τα καρύδια. Καλύπτουμε καλά γύρω γύρω με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Κρεμάμε το σουτζούκ λουκούμ και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Cook ‘n’ Bake Channel  | Stavroula Zegkin

 

Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx