Σουτζούκ Λουκούμ
Απολαύστε τη μοναδική γεύση του Σουτζούκ Λουκούμ με καρύδια, φτιαγμένο με αγνά υλικά και την παραδοσιακή συνταγή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 200 ml πετιμέζι
- 200 ml νερό
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. νισιστέ
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- καρύδια πεταλούδα (πεταλούδα)
Σημειώσεις
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
- Στραγγίζουμε τα καρύδια και τα περνάμε σε χοντρή κλωστή, με τη βοήθεια μιας βελόνας.
- Βάζουμε τα 200 ml νερού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το νισιστέ και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πετιμέζι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και στο ζεστό μείγμα βουτάμε τις κλωστές με τα καρύδια. Καλύπτουμε καλά γύρω γύρω με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Κρεμάμε το σουτζούκ λουκούμ και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Cook ‘n’ Bake Channel | Stavroula Zegkin
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο