Σπαγγέτι με Τυρί Κρέμα

από BigMama
Επιλέξτε σπαγγέτι, λινγκουίνι, πένες ή όποια άλλα ζυμαρικά θέλετε και συνοδεύστε τα με λευκή σάλτσα, χωρίς κρέμα γάλακτος, από τυρί κρέμα.
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. maggi νοστιμιά
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξηρό
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξηρό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά 2 λεπτά λιγότερο.
  • Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα ή σε άλλη πλατιά κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του μέσα στο λάδι, φέρνοντάς το 2-3 βόλτες.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να μετατραπεί σε μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι, τη νοστιμιά maggi και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε 2 κούπες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα που θα μπορέσει να τα καλύψει.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας το νερό στο οποίο έχουν βράσει και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη έτσι ώστε να γίνουν κρεμώδη και ζουμερά.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx