Σπετσοφάι σε πήλινο Low-carb

 

από KOKY
Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό το οποίο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Κατηγορία Low Carb, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 πράσσα
  • 3 ώριμες τομάτες
  • αλάτι-πιπέρι-κάρυ-μπούκοβο γλυκό-πάπρικα καπνιστή
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο για να δέσει η σάλτσα
  • 250 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε τα λουκάνικα και τις τομάτες σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πήλινο σκεύος
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεσαία κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το ξύδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι του
  • Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220° C.
  • Προς το τέλος, ξεσκεπάζουμε το πήλινο και το αφήνουμε χωρίς καπάκι για 5-10 λεπτά ακόμη για να πάρει χρώμα
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx