Σπετσοφάι σε πήλινο Low-carb
Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό το οποίο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Υλικά
- 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 4 πράσινες πιπεριές
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 πράσσα
- 3 ώριμες τομάτες
- αλάτι-πιπέρι-κάρυ-μπούκοβο γλυκό-πάπρικα καπνιστή
- μια σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο για να δέσει η σάλτσα
- 250 γρ. σάλτσα τομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 πρέζες ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε τα λουκάνικα και τις τομάτες σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πήλινο σκεύος
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεσαία κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το ξύδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας, ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι του
- Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220° C.
- Προς το τέλος, ξεσκεπάζουμε το πήλινο και το αφήνουμε χωρίς καπάκι για 5-10 λεπτά ακόμη για να πάρει χρώμα
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο