Σπετσοφάι
Το Σπετσοφάι (ή αλλιώς σπεντσοφάι ή σπετζοφάι) είναι ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο, ιδανικό για μεζές αλλά και ως κυρίως.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
- 4 πράσινες πιπεριές
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
- λίγο κρασί
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πιπεριές, σκόρδο και λουκάνικο μαζί.
- Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι.
- Προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις σάλτσες, λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Gogo Samiou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο