Σπιτικά Πτι-Μπερ – Petit Beurre
Τα σπιτικά πτι-μπερ είναι πολύ απλά μπισκότα αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμα. Φτιάξτε τα δικά σας πτι-μπερ με αγνά υλικά, ακολουθώντας αυτή την εύκολη συνταγή.
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 125 ml νερό
- 2 γρ. αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και τοποθετούμε πάνω σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε τα υλικά και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και να πάρουν μια βράση.
- Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει, φροντίζοντας να ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, προσθέτουμε τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα βουτύρου. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, η ζύμη μας θα έχει γίνει σκληρή και θα την ανοίξουμε σε φύλλο. Αν δυσκολεύεστε να την ανοίξετε σε φύλλο, αφήστε την για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει λίγο.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια στην οποία θα ανοίξουμε το φύλλο και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Τα μπισκότα μας φουσκώνουν οπότε το φύλλο που θα ανοίξουμε θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτό.
- Κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά για πτι μπερ κουπ-πατ που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού!
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε εκεί τα πτι μπερ και πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινίσουν περιμετρικά.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν πολύ καλά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο