Σπιτική Λαγάνα
Η βασίλισσα της Καθαράς Δευτέρας! Η Λαγάνα δεν λείπει από κανένα ελληνικό σαρακοστιανό τραπέζι. Ετοιμάστε την μόνοι σας στο σπίτι πανεύκολα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- νερό χλιαρό όσο πάρει
- σουσάμι για πασπάλισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Θα φτιάξουμε προζύμι. Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά την διαλύουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι έτσι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μία κουβέρτα και στην άκρη για 12 ώρες. (Καλό είναι να το φτιάξετε απο το βράδυ για την άλλη μέρα).
- Την άλλη μέρα σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη, το προζύμι και το νερό σιγά σιγά όσο πάρει.
- Ζυμώνουμε ετσι ώστε να έχουμε μια ωραία ζύμη και στην άκρη να φουσκώσει. Θέλει περίπου 2 ώρες.
- Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση. Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας λαδώνουμε λίγο βάζουμε το ένα κομμάτι απλώνουμε με τα χέρια και φτιάχνουμε να είναι οβάλ. Στην άκρη να φουσκώσει.
- Την ίδια διαδικασία θα κάνουμε και με το άλλο κομμάτι ζύμης.
- Έπειτα με τα δάκτυλά μας πατάμε λίγο την ζύμη πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 200° C για 35 - 40 λεπτά.
- Καλή Επιτυχία!!!! Καλά Κούλουμα!!!!! Καλή Σαρακοστή!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο