Stachelbeer-Baiser-Torte
Παραδοσιακή Γερμανική συνταγή. Την μοιράστηκε μαζί μας η φίλη μας η Δήμητρα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για την επικάλυψη:
- 4 ασπράδια
- 180 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 1 βάζο φραγκοστάφυλα
- 1 πακέτο ζελέ για τούρτες
- 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαλακό βιτάμ και μετά το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι. Αδειάζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες διαμέτρου 28 εκ.
- Χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά 180 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε για 3 λεπτά.
- Απλώνουμε τη μαρέγκα στις 2 βάσεις και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στους 180° C.
- Στραγγίζουμε ένα βάζο φραγκοστάφυλα σε ένα κόσκινο και το χυμό τον βράζουμε με 1 πακέτο ζελέ για τούρτες μέχρι να πήξει.
- Στρώνουμε πάνω στη βάση τα φραγκοστάφυλα και καλύπτουμε με το ζελέ για τούρτες. Την άλλη βάση την κόβουμε σε 14 κομμάτια.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να σφίξει και απλώνουμε πάνω στη βάση.
- Τέλος βάζουμε την κομμένη βάση από πάνω.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο