Stachelbeer-Baiser-Torte

από BigMama
Παραδοσιακή Γερμανική συνταγή. Την μοιράστηκε μαζί μας η φίλη μας η Δήμητρα.
stachelbeer_torte
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )14 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη βάση:

Για την επικάλυψη:

  • 4 ασπράδια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 βάζο φραγκοστάφυλα
  • 1 πακέτο ζελέ για τούρτες
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαλακό βιτάμ και μετά το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι. Αδειάζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες διαμέτρου 28 εκ.
  • Χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά 180 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε για 3 λεπτά.
  • Απλώνουμε τη μαρέγκα στις 2 βάσεις και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
  • Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στους 180° C.
  • Στραγγίζουμε ένα βάζο φραγκοστάφυλα σε ένα κόσκινο και το χυμό τον βράζουμε με 1 πακέτο ζελέ για τούρτες μέχρι να πήξει.
  • Στρώνουμε πάνω στη βάση τα φραγκοστάφυλα και καλύπτουμε με το ζελέ για τούρτες. Την άλλη βάση την κόβουμε σε 14 κομμάτια.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να σφίξει και απλώνουμε πάνω στη βάση.
  • Τέλος βάζουμε την κομμένη βάση από πάνω.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx