Στιφάδο με Μοσχαρίσιο Κρέας

 

από BigMama
Τρυφερό Μοσχαρίσιο κρέας Στιφάδο! Τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια δίνουν μια απίστευτη γλύκα στο απίθανο αυτό πιάτο και το κάνουν απλά ακαταμάχητο.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Μοσχάρι
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )5 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 650 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 1.900 γρ. μικρά ξερά κρεμμυδάκια
  • 3 καρότα
  • 6 μανιτάρια Agaricus
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 30 γρ. φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ανακατεύουμε σποραδικά για 3 λεπτά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Βάζουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 75 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: mamoukaris.com
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx