Στιφάδο με Μοσχαρίσιο Κρέας
Τρυφερό Μοσχαρίσιο κρέας Στιφάδο! Τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια δίνουν μια απίστευτη γλύκα στο απίθανο αυτό πιάτο και το κάνουν απλά ακαταμάχητο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 650 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
- 1.900 γρ. μικρά ξερά κρεμμυδάκια
- 3 καρότα
- 6 μανιτάρια Agaricus
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 30 γρ. φρέσκια ντομάτα
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 4 φύλλα δάφνης
- λίγους κόκκους πιπέρι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ανακατεύουμε σποραδικά για 3 λεπτά.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
- Βάζουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 75 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: mamoukaris.com
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο