Στιφάδο με Μοσχαρίσιο Κρέας

 

από BigMama
Τρυφερό Μοσχαρίσιο κρέας Στιφάδο! Τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια δίνουν μια απίστευτη γλύκα στο απίθανο αυτό πιάτο και το κάνουν απλά ακαταμάχητο.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Μοσχάρι
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )5 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 650 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 1.900 γρ. μικρά ξερά κρεμμυδάκια
  • 3 καρότα
  • 6 μανιτάρια Agaricus
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 30 γρ. φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μικρά ξερά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ανακατεύουμε σποραδικά για 3 λεπτά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Βάζουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 75 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: mamoukaris.com
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx