Συκώτι Μοσχαρίσιο με Δαμάσκηνα
Τρυφερό Μοσχαρίσιο Συκώτι μαγειρεμένο στο φούρνο, με αποξηραμένα δαμάσκηνα και κρεμμύδια, Γίνεται απίστευτα μαλακό και χωρίς βαριά μυρωδιά.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 700 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες μερίδες
- 5 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
- 10-12 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 15-20 ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
Για την μαρινάδα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι το χυμό
- 1 πορτοκάλι το χυμό
- 30-50 γρ. ελαιόλαδο
- 30-50 γρ. μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- δενδρολίβανο
- μοσχοκάρυδο, κανέλα, (φασκόμηλο προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο ταψί που θα τα ψήσουμε, βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180° C, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για κανένα μισάωρο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε έτσι μέχρι να ψηθεί.
- Επειδή θα έχει αρκετά υγρά μπορούμε να τα αδειάσουμε σε ένα κατσαρολάκι και να τα δέσουμε με κόρν φλάουρ και να ρίξουμε αυτή την σος από πάνω, στο πιάτο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο