Τα λουκουμαδάκια του Σάββα
Για αυτά τα απίθανα λουκουμαδάκια του Σάββα Πούμπουρα, χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και 5 λεπτά. Στη συνέχεια επιλέγετε με τι θα τα καλύψετε!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τα λουκουμαδάκια
- 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 190 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το γλάσο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. βούτυρο
- ελάχιστο γάλα
ή
- Μην το λυπηθείς. Βάλε και πραλίνα, βάλε και ζάχαρη, βάλε ότι θες. Να ξέρεις μόνο ότι δεν μένουν αφάγωτα πάνω από 20 λεπτά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με τον πλάστη πιέζουμε από το μεγάλο άνοιγμα προς το μικρό, για να μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος της σακούλας.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία (από το 1-9 το βάζουμε στο 6)
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι πιέζουμε τη σακούλα μας να βγει ένα κομμάτι από τη ζύμη και την κόβουμε με ένα ψαλίδι, για να δημιουργήσουμε το λουκουμαδάκι-ντονατσάκι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη γεμίζοντας το τηγάνι μας με μπαλάκια, αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο για να τηγανιστούν.
- Μόλις ροδοκοκκινήσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε μια σίτα
- Ετοιμάζουμε το γλάσο αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα λουκουμαδάκια μας, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Τα αφαιρούμε από το γλάσο βάζοντάς τα πάλι στη σίτα μας, για να φύγει η επιπλέον ποσότητα του γλάσου.
- Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τα λουκουμαδάκια μας μέσα σε σκέτη κρυσταλλική ζάχαρη ή να τα καλύψουμε με πραλίνα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Σάββας Πούμπουρας | Instagram savas_poumpouras
Δείτε το βίντεο στο Instagram εδώ
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο