Ταρτάκια με φρούτα
Τραγανά ταρτάκια με γέμιση πλούσιας κρέμας ζαχαροπλαστικής και συνοδεία φρέσκων φρούτων. Ο Jim Michailidis μας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή.
Υλικά
Για την κρέμα
- 680 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 45 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 3 κρόκους αυγού
- 60 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
Για τα ταρτάκια
- 300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. κρύο βούτυρο ή βιτάμ
- 75 γρ. άχνη ζάχαρη
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- φρέσκα φρούτα
Σημειώσεις
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τους τους κρόκους και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
- Μόλις βράσει,, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αυτό να λιώσει.
- Ρίχνουμε την κρέμα μας σε ένα ρηχό ταψάκι, τη σκεπάζουμε με διαφάνεια που να εφάπτεται πάνω της και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα ταρτάκια
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κρύο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε στην αρχή τρίμματα από τη ζύμη και στη συνέχεια μια ομοιογενή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή, τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
- Μόλις είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 7-8 χιλιοστών περίπου και κόβουμε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τη διάμετρο που έχουν οι φόρμες για τα ταρτάκια.
- Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στα αντικολλητικά μας φορμάκια, πιέζουμε να πάει καλά στις άκρες και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει. Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη και ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15 έως 20 λεπτά.
Συναρμολόγηση
- Μόλις κρυώσουν τα ταρτάκια, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και τα γεμίζουμε όμορφα.,
- Τέλος βάζουμε πάνω στην κρέμα τα αγαπημένα μας φρέσκα φρούτα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο