Τας Κεμπάπ

 

από Lina
Ένα πιάτο που προέρχεται από την Ανατολή, μοσχάρι με μπαχαρικά μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με σάλτσα.Ενώ το κεμπάπ γίνεται στη σούβλα, το τας κεμπάπ γίνεται στην κατσαρόλα, από την λέξη «τας» που είναι παλιά τούρκικη λέξη για την κατσαρόλα.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Μοσχάρι
Κουζίνα : Πολίτικη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 4 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή 4-5 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο
  • ½ φλ. λάδι
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κ.γ. κανέλλα (προαιρετικά)
  • 2 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι
  • ½ φλ. μαϊντανό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκ.. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, αν είναι φρέσκες και το μαϊντανό.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας, σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Πρώτα από τη μία πλευρά και αφού σοταριστεί καλά, το γυρίζουμε να σοταριστεί και από την άλλη.
  • Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουνε τον τοματοπελτέ και τον ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
  • Βάζουμε νερό, ώστε το κρέας να σκεπαστεί ως τα ¾ και να πάρει μία βράση. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1½ μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ώστε να μείνει με τη σάλτσα του. Αν απαιτείται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό
  • Σερβίρουμε συνήθως με πατάτες, πατάτες πουρέ ή ρύζι.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx