Τυρόπιτα με MILNER
Πανεύκολη, τραγανή Τυρόπιτα με μόνο 5 υλικά. Ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως πιάτο. Ετοιμάστε τη και απολαύστε τη ζεστή!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- ½ κιλό MILNER τριμμένο
- ¼ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
- 1 λίτρο γάλα ημιαποβουτυρωμένο
- 4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 φύλλα σφολιάτας
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αφού διαλύσουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει για να μην κολλήσει.
- Όταν αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
- Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο ανασηκώνοντας τις άκρες.
- Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες του κάτω φύλλου φύλλου με το επάνω φτιάχνοντας ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου με αντίσταση πάνω κάτω.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο