Τυρόπιτα με MILNER

 

από BigMama
Πανεύκολη, τραγανή Τυρόπιτα με μόνο 5 υλικά. Ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως πιάτο. Ετοιμάστε τη και απολαύστε τη ζεστή!
κίτρινο τυρί
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 άτομα
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • ½ κιλό MILNER τριμμένο
  • ¼ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 λίτρο γάλα ημιαποβουτυρωμένο
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Αφού διαλύσουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει για να μην κολλήσει.
  • Όταν αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
  • Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο ανασηκώνοντας τις άκρες.
  • Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες του κάτω φύλλου φύλλου με το επάνω φτιάχνοντας ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου με αντίσταση πάνω κάτω.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx