Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως

 

από BigMama
Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως είναι ένα από τα πιο ωραία σοκολατένια σιροπιαστά γλυκά. Η συγκεκριμένη συνταγή της Γκόλφως είναι εγγύηση, καθώς πετυχαίνει πάντα.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )20 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το μυρμηγκάτο

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 40 γρ. νισιστέ
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα γάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού τα οποία βράζουμε για 4 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. (η αρχική συνταγή έχει 3 κούπες ζάχαρη - 3 κούπες νερό αλλά εμάς μας αρέσει με λιγότερο σιρόπι)
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθούν κάθε φορά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 32 x 22 εκ. απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180° C για 30' με 35' λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί το μυρμηγκάτο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη αναμιγνύοντας τη ζάχαρη με το κακάο και το νισιστέ σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα όπως και τα στέρεα υλικά που αναμείξαμε στο μπολ. Ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει η επικάλυψή μας.
  • Απλώνουμε τη επικάλυψη πάνω στο μυρμηγκάτο και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα. αν θέλουμε.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
5 από 4 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx