Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως
Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως είναι ένα από τα πιο ωραία σοκολατένια σιροπιαστά γλυκά. Η συγκεκριμένη συνταγή της Γκόλφως είναι εγγύηση, καθώς πετυχαίνει πάντα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για το μυρμηγκάτο
- 6 αυγά
- 125 γρ. βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ½ κούπα τρούφα σοκολάτας
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού τα οποία βράζουμε για 4 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. (η αρχική συνταγή έχει 3 κούπες ζάχαρη - 3 κούπες νερό αλλά εμάς μας αρέσει με λιγότερο σιρόπι)
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθούν κάθε φορά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 32 x 22 εκ. απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180° C για 30' με 35' λεπτά περίπου.
- Μόλις ψηθεί το μυρμηγκάτο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη αναμιγνύοντας τη ζάχαρη με το κακάο και το νισιστέ σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα όπως και τα στέρεα υλικά που αναμείξαμε στο μπολ. Ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει η επικάλυψή μας.
- Απλώνουμε τη επικάλυψη πάνω στο μυρμηγκάτο και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα. αν θέλουμε.
- Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο