Τούρκικη πίτσα ή αλλιώς Lahmacun

Primiso4
Φτιάξτε αυτή την ζύμη και γεμίστε την με σαλάτες, τυροκαυτερή, λαχανικά και ότι άλλο σας αρέσει.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Κιμάς, Μαγειρική, Ψωμιά & Ζύμες
Κουζίνα : Τούρκικη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Τηγάνισμα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες 25 πίτες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για την ζύμη

  • 1 κιλό Αλεύρι
  • 2 πακέτα Ξηρή μαγιά
  • 400 ml Χλιαρό νερό
  • 6 κ.σ. Γιαούρτι
  • 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη

Για τον κιμά

  • 500 γρ. Κιμά
  • 3 Πιπεριές φλωρίνης
  • 2 Πιπεριές πράσινες
  • 3 Κρεμμύδια
  • ½ Ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml Λάδι
  • 1 κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Αλάτι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Ετοιμάστε πρώτα την ζύμη

  • Προσθέτετε το αλεύρι σε ένα μπολ και βάζετε την μαγιά και την ζάχαρη. Ρίχνετε το χλιαρό νερό και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε. Μετά από 10 λεπτά, βάλτε και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώστε τα όλα σε μια κουζινομηχανή ή με τα χέρια. Αφήστε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάστε τον κιμά

  • Βάλτε τον κιμά ωμό σε ένα μπολ και προσθέστε τα μπαχαρικά και το λάδι. Κόβετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα προσθέτετε στον κιμά. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Τηγανίζετε τα Lahmacun στο τηγάνι

  • Κάνετε μικρά μπαλάκια από την ζύμη και ανοίξτε τα με έναν πλάστη σε φύλλα περίπου 3 χιλιοστά, ίσα με το μέγεθος του τηγανιού. Βάζετε το φύλλο της ζύμης στο καυτό τηγάνι (χωρίς λάδι) και πάνω στην επιφάνεια του φύλλου, βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά. Το αφήνετε για περίπου 3 λεπτά με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθεί.
  • Μόλις βγάλετε το lahmacun από το τηγάνι, το βάζετε σε μια επιφάνεια (πιάτο, ταψάκι κ.τ.λ.) και ετοιμάζετε το επόμενο. Το βγάζετε πάνω στο προηγούμενο με την πλευρά που έχει τον κιμά προς τα κάτω. Συνεχίζετε τη διαδικασία έχοντας το φύλλο να ενώνετε με το φύλλο και τον κιμά να ενώνεται με τον κιμά.
  • Τα lahmacun στην αρχή είναι τραγανά αλλά μετά μαλακώνουν και μπορούν να τυλιχθούν εύκολα.

Τυλίγετε τα Lahmacun

  • Προσθέτετε πάνω στις πίτσες με τον κιμά τα υλικά που αγαπάτε όπως σαλάτα λάχανο, τυροσαλάτα, κρεμμύδια, λαχανικά, τζατζίκι και πολλά άλλα.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx