Τούρτα Ferrero Rocher (Φερέρο Ροσέρ)
Μια πεντανόστιμη σοκολατένια τούρτα με φουντούκι. Πλούσια γεύση που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Ιδανική και για τούρτα γενεθλίων.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι
- 65 γρ. κορν φλάουρ
- 40 γρ. κακάο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. αλεσμένα καβουρδισμένα φουντούκια
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπιασμα
- 100 ml υγρού π.χ. καφέ, γάλα, baileys...
Για την κρέμα της γέμισης
- 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα επικάλυψης
- 80 γρ. μερέντα ή nutella
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. mascarpone
Για τη διακόσμηση
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
- 12 τεμάχια σοκολατάκια ferrero rocher
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν, Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά στο μείγμα αυγών.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν προσπαθώντας να μη χάσουμε τον όγκο. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε τρεις στρογγυλούς δίσκους.
Για την κρέμα γέμισης
- Αλέθουμε τα φουντούκια με τη βοήθεια της άχνης. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πάστα να σταθεί μέχρι να κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σοκολάτας με λίγη σαντιγί και χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Βάζουμε ένα δίσκο από παντεσπάνι στην τουρτιέρα και το βρέχουμε καλά με τον καφέ και το γάλα. Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα σαντιγί.
- Βάζουμε το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι πάνω στην κρέμα, βρέχουμε με καφέ και γάλα, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε το τρίτο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχουμε ξανά και αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
- Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη μερέντα με την λιωμένη κουβερτούρα και το τυρί mascarpone. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα σοκολατάκια ferrero rocher.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο