Τούρτα Ferrero Rocher (Φερέρο Ροσέρ)

 

από BigMama
Μια πεντανόστιμη σοκολατένια τούρτα με φουντούκι. Πλούσια γεύση που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Ιδανική και για τούρτα γενεθλίων.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Σοκολάτα, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπιασμα

  • 100 ml υγρού π.χ. καφέ, γάλα, baileys...

Για την κρέμα της γέμισης

Για την κρέμα επικάλυψης

  • 80 γρ. μερέντα ή nutella
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. mascarpone

Για τη διακόσμηση

  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 12 τεμάχια σοκολατάκια ferrero rocher

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το παντεσπάνι

  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν, Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά στο μείγμα αυγών.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν προσπαθώντας να μη χάσουμε τον όγκο. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε τρεις στρογγυλούς δίσκους.

Για την κρέμα γέμισης

  • Αλέθουμε τα φουντούκια με τη βοήθεια της άχνης. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πάστα να σταθεί μέχρι να κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σοκολάτας με λίγη σαντιγί και χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Βάζουμε ένα δίσκο από παντεσπάνι στην τουρτιέρα και το βρέχουμε καλά με τον καφέ και το γάλα. Απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα σαντιγί.
  • Βάζουμε το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι πάνω στην κρέμα, βρέχουμε με καφέ και γάλα, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε το τρίτο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχουμε ξανά και αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

  • Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη μερέντα με την λιωμένη κουβερτούρα και το τυρί mascarpone. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και στολίζουμε με τα σοκολατάκια ferrero rocher.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx