Τούρτα με καφέ και καραμελωμένα φουντούκια

 

BigMama
Μια νόστιμη τούρτα με καφέ και καραμελωμένα φουντούκια που είναι ιδανική για να συνοδεύσει έναν απογευματινό καφέ στην αυλή με φίλους!
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • κούπα ζάχαρη
  • κούπα αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 κούπες νερό
  • 3 espresso ή 3 κ.σ. nes cafe

Για τη γέμιση

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • 150 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. νερό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στους κρόκους.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180° C. Ιδανικό θα ήταν να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι, το χωρίζουμε σε τρία μέρη με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού ή με τη μηχανή κοπής παντεσπάνι.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζαχαρώσουν και στη συνέχεια να καραμελώσουν. Προσέχουμε να μη χρησιμοποιήσουμε πλαστική κουτάλα καθώς ενδέχεται να λιώσει από την υψηλή θερμοκρασία της καραμέλας. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη κουτάλα. Όταν καραμελώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χοντροτρίβουμε στο multi για να τα χρησιμοποιήσουμε στην τούρτα.

Συναρμολόγηση Τούρτας

  • Σε τουρτιέρα βάζουμε μία βάση από παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το 1/3 του σιροπιού. Στρώνουμε 1/4 της σαντιγύς, πασπαλίζουμε με λίγα φουντούκια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη βάση. Τέλος βάζουμε από πάνω την τρίτη βάση, σιροπιάζουμε, καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ και στολίζουμε πασπαλίζοντας με τα καραμελωμένα φουντούκια.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx