Τούρτα Κανταΐφι
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη ανατολίτικη συνταγή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ινδική καρύδα
- 100 γρ. βούτυρο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ξανοίγω καλά το κανταΐφι και το κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, λιώνω το βούτυρο και προσθέτω τη ζάχαρη.
- Προσθέτω τα καρύδια και τα φουντούκια και ανακατεύω.
- Αμέσως μετά προσθέτω το κανταΐφι, ανακατεύω να απορροφήσει καλά το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά το αφήνω να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, απλώνω το μισό μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ.
- Ετοιμάζω την κρέμα βάζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό γάλα κρύο. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να διαλυθεί καλά. Προσθέτω τη ζάχαρη, την ινδική καρύδα και το εκχύλισμα βανίλιας, Ζεσταίνω τα υλικά της κρέμας σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας και το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μόλις είναι έτοιμη, την περνάω από ένα κόσκινο για να έχω μια λεία κρέμα με το άρωμα από την ινδική καρύδα χωρίς τα κομματάκια της. (αν σας δυσκολεύει η διαδικασία η δεν έχετε χρόνο απλά παραλείψτε αυτό το βήμα!)
- Απλώνω την κρέμα πάνω στη βάση με το κανταΐφι, την απλώνω ομοιόμορφα και τη σκεπάζω με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Αφήνω την τούρτα κανταΐφι τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει. Την βγάζω από τη φόρμα και τη στολίζω αν θέλω με σαντιγί και φιστίκια αιγίνης.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο