Τούρτα με βάση Σοκολάτα-Φουντούκι και κρέμα χαλβά
Για τους λάτρεις του χαλβά! Μια σοκολατοφουντουκένια τούρτα με κρέμα χαλβά.
Υλικά
Για τη βάση
- 4 αυγά
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 100 γρ. αλεσμένα φουντούκια
- 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 150 γρ. αλεύρι
Για την Κρέμα Χαλβά
- 350 ml γάλα
- 3 κρόκους αυγού
- 50 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. χαλβά
- 400 γρ. φυτική κρέμα σαντιγύ
Για το σιρόπιασμα
- 1 καφέ εσπρέσσο
Για το στόλισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γρ. χαλβά
- τριμμένα φιστίκια αιγίνης προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για τη βάση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια άσπρη κρέμα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), τα αλεσμένα φουντούκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε την κανέλα με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών φροντίζοντας με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25 x35 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα χαλβά
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χαλβά κομμένο σε κομματάκια μέχρι να αναμειχθεί καλά και να λιώσει.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε τη σαντιγύ μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και προσθέτουμε την κρέμα χαλβά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσεκτικά μέχρι να σφίξει καλά.
Για τη συναρμολόγηση
- Βρέχουμε τη βάση με τον καφέ και απλώνουμε πάνω της την κρύα κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει η τούρτα, λιώνουμε την κουβερτούρα και με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής περνάμε λεπτές γραμμές πάνω στην κρέμα.
- Τέλος τρίβουμε λίγο χαλβά πάνω στην κρέμα και με λίγα χοντροτριμμένα φιστίκια ολοκληρώνουμε το στόλισμα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο