Τούρτα με βάση Σοκολάτα-Φουντούκι και κρέμα χαλβά

BigMama
Για τους λάτρεις του χαλβά! Μια σοκολατοφουντουκένια τούρτα με κρέμα χαλβά.
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Τούρκικη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες 1 δόση

Υλικά
 

Για τη βάση

  • 4 αυγά
  • κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. αλεσμένα φουντούκια
  • 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. αλεύρι

Για την Κρέμα Χαλβά

  • 350 ml γάλα
  • 3 κρόκους αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. χαλβά
  • 400 γρ. φυτική κρέμα σαντιγύ

Για το σιρόπιασμα

  • 1 καφέ εσπρέσσο

Για το στόλισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γρ. χαλβά
  • τριμμένα φιστίκια αιγίνης προαιρετικά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τη βάση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια άσπρη κρέμα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), τα αλεσμένα φουντούκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε την κανέλα με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών φροντίζοντας με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25 x35 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα χαλβά

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  • Μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χαλβά κομμένο σε κομματάκια μέχρι να αναμειχθεί καλά και να λιώσει.
  • Σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε τη σαντιγύ μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και προσθέτουμε την κρέμα χαλβά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσεκτικά μέχρι να σφίξει καλά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Βρέχουμε τη βάση με τον καφέ και απλώνουμε πάνω της την κρύα κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει η τούρτα, λιώνουμε την κουβερτούρα και με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής περνάμε λεπτές γραμμές πάνω στην κρέμα.
  • Τέλος τρίβουμε λίγο χαλβά πάνω στην κρέμα και με λίγα χοντροτριμμένα φιστίκια ολοκληρώνουμε το στόλισμα.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx