Τούρτα Πραλίνα Σοκολάτα
Εύκολη Τούρτα με Κρέμα Πραλίνα και Σαντιγί Σοκολάτας. Μια γρήγορη λύση για τούρτα γενεθλίων και αγαπημένο γλυκό ψυγείου για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 2 δόσεις καφέ εσπρέσο (αν την κάνετε για παιδιά παραλείψτε τον καφέ)
Για την κρέμα
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα
- 2 φακελάκια κρέμα Garni Ζαχαροπλαστικής με κακάο
- 800 ml γάλα φρέσκο
Για τη διακόσμηση
- 25 γρ. κουρβερτούρα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον καφέ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά για να μη χάσουμε τον όγκο.
- Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 20 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο μας φούρνο για 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να το αναποδογυρίσουμε και να αφαιρέσουμε το αντικολλητικό χαρτί από τη βάση του.
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού, κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση, οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 2 δίσκους.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με 400 ml γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα Garni ζαχαροπλαστικής με γεύση κακάο, χτυπώντας το περιεχόμενο των δύο φακέλων με 400 ml γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη συναρμολόγηση
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι μας καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα το δεύτερο παντεσπάνι, με τη λεία πλευρά προς τα κάτω και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Τέλος, καλύπτουμε την τούρτα μας με την κρέμα Garni.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μας και τη βάζουμε σε ένα χωνάκι που θα φτιάξουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αφήνουμε μια μικρή τρυπούλα για να βγαίνει η λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε παράλληλες γραμμές πάνω στην τούρτα μας.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο