Τούρτα Raffaello
Λαχταριστή Τούρτα Raffaello σπιτικής παρασκευής. Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε τροπικούς παραδείσους!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 20cm στρογγυλό
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 180 ml αραβοσιτέλαιο
- 120 ml γάλα καρύδας
- 30 γρ. ινδοκάρυδο
- 380 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- 2 κ.γ. μπέικιν παουντερ γεμάτα
Για τη γέμιση
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 50 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
Για το σιρόπιασμα
- 230 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στις αντιστάσεις.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
- Βάζουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά. Τα τριμμένα αμύγδαλα, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα καρύδας και το ινδοκάρυδο.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη, αρκετά βαθιά, φόρμα με διάμετρο 20 εκ..
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170° C για 50 με 60 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 δίσκους
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τα 50ml από το γάλα καρύδας.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το ενώνουμε με την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, με το μίξερ.
- Βάζουμε λίγη λίγη την σαντιγύ και ανακατεύουμε με μαρίζ, με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και βρέχουμε το παντεσπάνι
- Συναρμολογούμε την τούρτα βάζοντας παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ, παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ και το τελευταίο παντεσπάνι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε τριμμένα raffaello.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Πετρινα Μπαρδανη
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο