Τούρτα Τιραμισού
Ένα Τιραμισού διαφορετικό από τα άλλα! Μια πανεύκολη τούρτα, με απίθανη γεύση και ανάλαφρη υφή, με τον τέλειο συνδυασμό υλικών.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι φαρίνα (ή για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 2 κ.γ. κακάο (ή όσο σκούρο θέλουμε το παντεσπάνι μας)
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 1 κούπα κοφτή ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπιασμα
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (Nes cafe)
- 1 κούπα νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος μαζί, με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα πηχτό σαν σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 170°-180° C.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το χτύπημα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το αλεύρι, εναλλάξ με το κακάο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα ταψάκι.
- Απλώνουμε τη ζύμη στο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180° C. Μόλις φουσκώσει και έχει ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφήνοντας να κρυώσει ελαφρά.
- Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως σε τρεις δίσκους.
- Βάζουμε τον πρώτο δίσκο ως βάση σε μια τουρτιέρα ή σε ένα μεγάλο πιάτο και ραντίουμε με τον καφέ που έχουμε διαλύσει μέσα στο νερό. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας και βάζουμε πάνω της το δεύτερο δίσκο. Ραντίζουμε ξανά, απλώνουμε πάνω της άλλο 1/3 της κρέμας και πάνω της βάζουμε τον τελευταίο δίσκο. Ραντίζουμε καλά και με το τελευταίο 1/3 της κρέμας σκεπάζουμε την τρίτη βάση και τα τοιχώματα της τούρτας. Εναλλακτικά απλώνουμε την κρέμα κάνοντας ομοιόμορφες ροζέτες.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε ανάλογα με την περίσταση.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο