Τρίχρωμο Κέικ
Μερικές φορές τα απλά, είναι και τα πιο ωραία. Έτσι και με αυτό το εύκολο, τρίχρωμο κέικ, που παίζει με τα χρώματα και αρέσει σε όλους.
Υλικά
Για τη σκουρόχρωμη ζύμη
- 30 γρ. κακάο
- 50 γρ. ζεστό νερό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ⅓ κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 κ.σ. γάλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη σόδα και το κονιάκ και αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη. Αφήνουμε τον μπολ στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει λίγο.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ με το μείγμα κακάο ρίχνουμε 350 γρ. από το λευκό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε 100 γρ. από το σκούρο μείγμα στην άκρη και το υπόλοιπο το ρίχνουμε μέσα στη φόρμα του κέικ, απλώνοντάς το ομοιόμορφα να καλύψει όλη τη βάση.
- Στα 100 γρ. σκούρου μείγματος που κρατήσαμε, προσθέτουμε 300 γρ. από το λευκό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση.
- Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα και τη λευκή ζύμη μέσα στη φόρμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο