Τρούφα Σοκολάτας σπιτική
Ετοιμάστε μόνοι σας σπιτική τρούφα σοκολάτας με ελάχιστα υλικά και διακοσμήστε τα τρουφάκια σας, τις τούρτες, τα κέικ και τις υπόλοιπες γλυκές σας δημιουργίες.
Υλικά
- 1¼ κούπας άχνη ζάχαρη
- ⅓ κούπας κακάο
- 2-3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. στιγμιαίο καφέ προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο σε ένα μέτριο μπολ. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, καθώς ακόμη και το παραμικρό κομματάκι ζάχαρης θα φράξει την άκρη του κορνέ σας.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε, κατά προτίμηση στο μίξερ, μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
- Προσπαθούμε να έχουμε μια σύσταση αρκετά πηχτή προς σφιχτή και όχι πολύ υγρή έτσι ώστε οι γραμμές να απλώνονται όμορφα και να παραμένουν στο σχήμα τους. Αν το μείγμα είναι πάρα πολύ παχύ, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό - αν είναι πολύ λεπτό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ που θα φτιάξετε από αντικολλητικό χαρτί.
- Kάντε γραμμές πάνω στα αντικολλητικά φύλλα. Μην ανησυχείτε αν οι γραμμές δεν είναι τέλειες ευθείες, ή εάν υπάρχουν κενά. Ούτως ή άλλως θα τεμαχιστούν.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα για να ξεκολλήσουν τα μπαστουνάκια μας, τα ρίχνουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε επιθυμητά μήκη.
- Χρησιμοποιήστε τα αμέσως ή αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο