Τυροκούλουρα με σφολιάτα

 

από BigMama
Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, την παραλία... και όπου αλλού θέλετε.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 3 ψήφοι
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Πρωινό
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 τεμάχια

Υλικά
 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνειά της.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε έξι ίσες λωρίδες, κατά μήκος της στενής πλευράς.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί φέτα και λίγη γραβιέρα. Κρατάμε λίγη γραβιέρα να τη ρίξουμε από πάνω.
  • Παίρνουμε μια λωρίδα και αφού τη διπλώσουμε έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί, την γυρίζουμε για να σχηματίσουμε ένα κουλούρι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες.
  • Αλείφουμε τα κουλούρια μας με αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx