Τυροκούλουρα με σφολιάτα
Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, την παραλία... και όπου αλλού θέλετε.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- σουσάμι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνειά της.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε έξι ίσες λωρίδες, κατά μήκος της στενής πλευράς.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί φέτα και λίγη γραβιέρα. Κρατάμε λίγη γραβιέρα να τη ρίξουμε από πάνω.
- Παίρνουμε μια λωρίδα και αφού τη διπλώσουμε έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί, την γυρίζουμε για να σχηματίσουμε ένα κουλούρι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες.
- Αλείφουμε τα κουλούρια μας με αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο