Τυρόπιτα
Λαχταριστή τυρόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας και πεντανόστιμη κρέμα τυριού. Ιδανική για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει και αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη, το αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Σε βουτυρωμένο ταψί, 37 ε.κ.*35 ε.κ., στρώνουμε τα μισά φύλλα, το πρώτο ή και το δεύτερο φύλλο ώστε να προεξέχει μερικά εκ. από τις άκρες του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο της επιφάνειας. Βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο νερό. Αν θέλουμε, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια, ξαναβρέχουμε την επιφάνεια και έπειτα, στους 160° για ακόμη 40 λεπτά.
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο