Τυροπιτάκια Τηγανητά
Λαχταριστά Τυροπιτάκια Τηγανητά από τη Μαρίκα! Αγαπημένο, κλασικό ελληνικό σνακ, με τραγανή εξωτερική υφή και τυρώδη, ζουμερή γέμιση.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. φέτα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
- φρέσκο δυόσμο
- πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, πατάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο για να λιώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος.
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη γέμιση μαζί με το πιπέρι.
- Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο. Έτσι όπως είναι τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε από την στενή πλευρά σε έξι λωρίδες.
- Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί και ξεκινάμε με την πρώτη λωρίδα.
- Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε ένα κουταλάκι της σούπας γεμάτο γέμιση.
- Παίρνουμε δύο φύλλα και φτιάχνουμε ένα τριγωνάκι.
- Συνεχίζουμε το δίπλωμα κατά μήκος όλης της λωρίδας.
- Όταν φτιάξουμε όλα τα τριγωνάκια τυροπιτάκια μας, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Τρώγονται ζεστά και κρύα!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο