Τυροπιτάκια Τηγανητά

 

από BigMama
Λαχταριστά Τυροπιτάκια Τηγανητά από τη Μαρίκα! Αγαπημένο, κλασικό ελληνικό σνακ, με τραγανή εξωτερική υφή και τυρώδη, ζουμερή γέμιση.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

Χωρίς βαθμολογία
Τυροπιτάκια Τηγανητά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικό
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Τηγάνισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )30 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • φρέσκο δυόσμο
  • πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ, πατάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο για να λιώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη γέμιση μαζί με το πιπέρι.
  • Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο. Έτσι όπως είναι τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε από την στενή πλευρά σε έξι λωρίδες.
  • Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί και ξεκινάμε με την πρώτη λωρίδα.
  • Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε ένα κουταλάκι της σούπας γεμάτο γέμιση.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Παίρνουμε δύο φύλλα και φτιάχνουμε ένα τριγωνάκι.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Συνεχίζουμε το δίπλωμα κατά μήκος όλης της λωρίδας.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Όταν φτιάξουμε όλα τα τριγωνάκια τυροπιτάκια μας, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Τρώγονται ζεστά και κρύα!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx