Βασιλόπιτα για διαβητικούς
Μια βασιλόπιτα διαφορετική από τις άλλες, χωρίς ζάχαρη, αλλά με black stripe melassa, φρέσκα φρούτα, μέλι αγαύης και μαύρες σταφίδες.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι ολικής ή ζέας
- 3 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 90 γρ. καρύδια τριμμένα
- 3 φρέσκα φρούτα χωρίς φλούδα κομμένα σε κομματάκια (πορτοκάλι, μπανάνα, μήλο)
- 3 κ.σ. black stripe melassa
- 3 κ.σ. μέλι αγαύης
- 1 βανίλια
- 2 χούφτες γεμάτες μαύρη σταφίδα
- 2 χούφτες γεμάτες ξανθές σταφίδες
- 2 χούφτες τριμμένη καρύδα
- ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
- λίγη μαστίχα σε σκόνη
- 100 γρ. βούτυρο Κέρκυρας λιωμένο (όχι να καίει) σε μια κούπα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο της κούπας με ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ½ σοκολάτα 70% και πάνω περιεκτικότητα σε κακάο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Αλεύρι, baking powder, αλάτι, βανίλια, σόδα, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, βανίλια, σταφίδες, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, μαστίχα και τριμμένη καρύδα.
- Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά, ρίχνουμε το βούτυρο (όχι καυτό), με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά-μυρωδικά, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, το γάλα, τη μελάσα και το μέλι αγαύης.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά, ανακατεύοντας με το χέρι, κρατώντας τη ζύμη όχι σφιχτή αλλά ανάρια.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο.
- Στη βουτυρωμένη φόρμα βάζω το μείγμα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω με αέρα, ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
- Καλή επιτυχία! Καλή Χρονιά!! <3
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Instagram sompou77
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο